Több, mint betegápolás

Egy KARÁCSONY előtti séta az egyik kedves ápoltunkkal, Bandi bácsival, aki a kórházból hazatérve rengeteget fejlődött és egyre erősebb, jobb állapotban van. 

Öröm az ilyen fantasztikus fejlődés a számunkra! 

Házi betegápolás, idősgondozás, házi segítségnyújtás Győrben és 20km-es körzetében

MILKO-MED Kft. 

  • +36 20 235 49 05 
  • +36 70 675 44 61

HÍREK

Mozgásszervrendszerünk, ez az évtizedeken át tökéletesen szolgáló gépezet apró mozgó alkatrészekből áll, és mint ilyenek, folyamatosan kopnak, használódnak.

A "reuma" kifejezés 100 különféle ízületi és izomelváltozás összefoglaló neve. A köznyelvben elterjedt szó magában foglalja az összes kopásos, degeneratív elváltozást, az ízületek gyulladását, a gerincbetegségeket, a köszvényt, a csontritkulást, de a más társuló ízületi panaszokat is.

Ideális esetben egy kiegyensúlyozott étrend biztosítja az összes vitaminból a szervezet számára ajánlott mennyiséget. Természetesen az a legjobb, ha a vitaminokhoz természetes úton jutunk! Azonban a kor előre haladtával ez nem olyan egyszerű - még ha különös figyelmet fordítunk is étkezésünkre.

A beteg, idős embereknél sokszor azért következik be tragédia, mert egyedül élnek, és hirtelen rosszullét vagy baleset esetén nem tudnak segítséget hívni. Pedig ilyenkor még megelőzhető lenne a baj. Ha nincs a közelükben senki, és az esetek jó részében ez így van, akkor magukra vannak utalva.

A házi betegápolás nehéz, fárasztó és az egész családot próbára tevő, többnyire hosszútávú feladat. Akkut betegségek esetén a helyzet sokkal egyszerűbb, de krónikus betegségeknél már részletekbe menő átgondolásra, családi megbeszélésre lesz szükség. Bár sok mindent magunktól is tudunk, de érdemes a cikk alapján is gondolkodni a hatékony ápolás...

Sajnos mind gyakoribbá válik az a helyzet a családokban, hogy az idős hozzátartozó egyre kevésbé képes ellátni önmagát, a napi feladatait, vagy olyan betegsége van, mely miatt egész napos felügyeletet igényel. Ekkor kerül szóba a betegápolás, a beteggondozás és a házi segítségnyújtás fogalma, azonban arról már kevesen tudnak, hogy melyik kifejezés...